Sevärdheter

Dela

Gibraltar har många fina historiska platser att besöka, en vacker natur och ett rikt stadsliv. Besök torget Casemats Square som kantas utav gamla militärbyggnader och har ett förflutet med offentliga avrättningar. Nu mer så är det ett trevligt torg med många cafeer.

Cathedral of St the Crowned är en vacker katedral som från början var en moské, du når den lätt promenerade på huvudgatan Main Street som har många affärer som inbjuder till shopping. Gatan kantas av gamla hus med vacker arkitektur.

Gibraltar museum

På Gibraltar museum får du en resa i landets omtumlande historia. Ett flertal nationaliteter som fenicierna, romarna, greker och morerna har kämpat om Gibraltar. De senaste slaget var mellan England och Spanien där England gick segrande ur striden. Detta kan du lära dig mer om på Gibraltar museum och även titta på verktyg från de ursprungliga grottmänniskornas tid. Du får även lära dig mer om dess flora och fauna.

Gibraltarklippan

Man kan inte missa en tur upp på Gibraltarklippan, Upper Rock är Gibraltars högsta punkt, 426 meter över marken. Väl uppe på toppen huserar de näst intill tama makakerna (apor). Legenden säger att försvinner aporna från klippan så upphör Gibraltar och existera.

Om du väljer The Cable Car, kabinbanan upp till toppen, så får du samtidigt uppleva den vackra utsikten över Medelhavet, Marockos sund och den vackra faunan på vägen

St Michaels Cave

St Michaels Cave är en grotta med imponerande droppstensformationer. Grottan användes som sjukhus under andra världskriget. Låt dig hänföras av de vackra stalaktiterna och stalagmiterna som bildats i grottan under århundraden.

The Great Siege Tunnels

Det är ett stort tunnelsystem som användes under kriget 1779-1783. Det användes som försvarssystem. En guide följer dig runt i de snirklande tunnlarna och berättar om vad som hände där under kriget. Mycket spännande fakta för den historieintresserade.