Segla från Gibraltar till St Tropez

Från Gibraltar kan man ta sig till spännande ställen i Medelhavet. Visst kan man flyga till destinationer i regionen, men ett mycket roligare sätt att ta sig fram på är i en båt. Om du vill segla till St Tropez så kan du skapa en unik semester av denna upplevelse. Det finns flera sätt att utföra seglingen på och det kan vara klokt att ge det hela gott om tid för att kunna besöka och övernatta på olika platser på vägen till staden där lyxyachterna ligger som sillar i en guld-ask med diamanter på locket.

Segla i Medelhavet

Visst kan man segla i Medelhavet men frågan är om detta är något som man klarar av på egen hand. För att segla från Gibraltar till St Tropez så kan du välja att åka med ett företag som erbjuder den här typen av turer. Resan kan vara en utbildning i segling av den båt som erbjuds såväl som rena semestern där du bara åker med och njuter av alla vyer och så av solen så klart. Du kommer att passera södra Spanien och Frankrike och kanske blir det ett litet besök på Mallorca där det finns fler som talar svenska…

Livet ombord på en lyxyacht

Den som aldrig har åkt lyxyacht har ännu inte upplevt något av det bästa som livet har att erbjuda. På vägen till St Tropez ombord på en yacht så sover du gott och maten du äter tillreds antagligen av en mästerkock. Om båten har en pool så kan du varva doppen i Medelhavet med bad i denna. Väl framme i den lyxiga hamnstaden så kommer yachten inte att få plats inne i hamnen så det blir till turer mellan din tillfälliga bostad på vattnet och de restauranger och butiker som du vill besöka. Med ett gäng vänner med på båten så spelar det inte så stor roll om det är segel eller motor som tar er fram över Medelhavets blåa vågor. Det blir helt enkelt till en underbar upplevelse som ingen kommer att glömma.